2018-10-18 12:06:01• hírek • Bede Emőke

Mondd csak, a te lagzidon ki fotózott?

Az Országos Adóhatóság nemrégiben terjedelmes levelet küldött a friss házasoknak, de korántsem azzal a céllal, hogy gratuláljanak egybekelésükhöz.

Az adatigénylési dokumentum arra szólítja fel a házasokat, közöljék, hol tartották a lakodalmat, ki örökítette meg a boldog pillanatokat, illetve ki szolgáltatta a talpalávalót az eseményen –tájékoztat a profit.ro. Az ANAF az adózási törvénykönyvre hivatkozva kéri a polgári és egyházi esküvő megvalósulásában fontos szerepet játszó cégek és egyéni vállalkozók címét, elérhetőségét, vagy bármilyen más jellegű információt, ami segíthet azonosítani a komoly pénzeket felhajtókat.
 

Ugyanakkor az ANAF a Büntetőtörvénykönyv 326. cikkelyére hivatkozva arra is felhívja a címzett figyelmét, hogy a kért információk megadásának elmulasztása vagy megtagadása bizony komoly bírságot vonhat maga után, melynek összege 2000-től 5000 lejig terjedő is lehet. Ha pedig az ifjú pár füllent a kérdéssel kapcsolatban, még nagyobb büntetéssel indíhatják a házasságot.


Az adóhatóság ezen intézkedésével szeretné kiszűrni azokat a különféle szolgáltatásokat nyújtó személyeket és cégeket (vendéglátósokat, fotósokat, zenészeket, stb.), akik egy-egy lagzi után jelentős összeget tesznek zsebre, viszont egy lejnyi adót sem juttatnak az államkasszába a felszámolt fizetség után.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: